Schuttersvereniging Cloveniersgilde Scherpenisse

Geschiedenis

De schuttersvereniging Cloveniersgilde uit Scherpenisse is op 1 mei 1995 opgericht. Op aangeven van de toenmalige burgemeester, is er in mei van dat jaar begonnen met deze schuttersvereniging. Nadat we enige tijd geschoten hebben op het Pluimpotterrein en in de wintermaanden in het veilinggebouw, zijn we in 1997 het clubgebouw ingetrokken van de stichting Thoolse Dagen. De locatie was klein, maar voor ons doel, het schieten in een eigen locatie, voldoende. Nadat we in 1999 besloten hadden om ook leden toe te laten die geen lid waren van het Cloveniersgilde, dit was onze eerste doelstelling, kwamen we al snel tot de ontdekking dat de locatie zoals we die toen hadden niet meer voldeed. Daarom is er in 2001 begonnen met de plannen en de bouw van een schietbaan van maximaal 25 meter. Dit is geheel door de leden en de toenmalige sponsoren bekostigd. Nadat de schietbaan gebouwd was zijn we gaan praten met de stichting Thoolse Dagen, immers, de ene helft van het gebouw was nog steeds hun eigendom. In 2002 hebben we overeenstemming kunnen bereiken met deze stichting en hun gedeelte gekocht. Daarom hebben we nu een geheel eigen locatie met 6 schietbanen op 18, of eventueel, 25 meter. Ook dit heeft de vereniging zelf bekostigd, zonder subsidie van de gemeente.

 

Natuurlijk hebben we meer gedaan dan een gebouw gekocht en aangebouwd. Inmiddels is het gebouw voorzien van centrale verwarming, zijn toiletten gerenoveerd en hebben we materiaal aangeschaft om eventuele gastschutters die zelf geen handboog hebben, hiervan te voorzien.

 

Elk jaar worden er clubwedstrijden gehouden, voorjaar, zomer, herfst en winterschieting. Meestal in juni de Koningsschieting en de verrassingsschieting in september. Daarnaast houden we onze jaarlijkse Barbecue en Mosselavond.